Οργάνωση by Vivian

Γαμήλιο Ταξίδι

Μπορεί να έχετε κάνει πολλά ταξίδια οι δύο σας…, αλλά μην ξεχνάτε πως αυτό είναι πολύ διαφορετικό! Είναι το γαμήλιο ταξίδι σας και πρέπει να είναι τέλειο! Όπως το έχετε ονειρευτεί!

Πότε θα πάτε

Η ιδανικότερη περίοδος είναι αμέσως μετά τον γάμο μιας και το ταξίδι θα σας ξεκουράσει και θα σας αναζωογονήσει, όμως αυτό δεν είναι και υποχρεωτικό. Αν ο προορισμός που σκέφτεστε, ταιριάζει με διαφορετική εποχή από αυτή του γάμου σας, τότε μπορείτε να το προγραμματίσετε την κατάλληλη περίοδο! Σκοπό είναι να περάσετε αξέχαστα και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων.

Προγραμματισμός

Αρχίστε να ψάχνετε από πολύ νωρίς για προορισμούς και πακέτα. Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα για δύο βασικούς λόγους… Πρώτον ότι μπορείτε να πετύχετε καλύτερες τιμές και να βρείτε σίγουρα ότι ψάχνετε και δεύτερον… κατά την διάρκεια που θα ετοιμάζετε όλες τις λεπτομέρειες του γάμου σας, δεν θα έχετε τον απαιτούμενο χρόνο να ασχοληθείτε και με το ταξίδι.

Οικονομικά

Για να πετύχετε καλύτερες τιμές και καλύτερη εξυπηρέτηση, επιλέξτε μια περίοδο off season. Τις περιόδους αυτές μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία, εισιτήρια και γενικότερα γαμήλια πακέτα σε πολύ καλές τιμές!

Βαλίτσες

Ετοιμάστε από νωρίς και με την ησυχία σας τις αποσκευές σας, γιατί τις τελευταίες μέρες πριν τον γάμο, θα έχετε πολλά στο μυαλό σας. Έτσι δεν πρόκειται να ξεχάσετε τίποτα και θα ξεκινήσετε ξεκούραστοι και χωρίς άγχος!

Όχι καυγάδες

Μην αφήστε την κούραση του γάμου, το άγχος και τυχόν παρεξηγήσεις να σας χαλάσουν έστω και κάποιες στιγμές από αυτό το όμορφο ταξίδι. Είναι ανώφελο να μαλώνετε για μικρά πράγματα και να πικραίνετε ο ένας τον άλλο… Χαλαρώστε και απολαύστε το αγαπημένοι!

Εμπιστευθείτε τους επαγγελματίες

Επιλέξτε ένα καλό ταξιδιωτικό γραφείο και αφήστε να σας τα ετοιμάσει όλα. Υπάρχουν άλλωστε πολλά γραφεία που εξειδικεύονται στα γαμήλια ταξίδια και μπορούν να σας εγγυηθούν την επιτυχία τους! Θα σας ενημερώσουν για κάθε προορισμό και τις ομορφιές του, θα σας δείξουν φωτογραφικό υλικό και θα σας παρουσιάσουν πακέτα και τιμές. Ακόμη και αν πρόκειται να ταξιδέψτε εντός της Ελλάδας, η καλύτερη λύση είναι ένα οργανωμένο ταξιδιωτικό γραφείο έτσι ώστε να οργανωθούν όλα τέλεια!

 
Έκπληξη

Αν ανήκετε στην κατηγορία που ετοιμάζει ένα γαμήλιο ταξίδι έκπληξη στον/ στην σύντροφό του/της, τότε μην παραλείψετε να ενημερώσετε το άλλο σας μισό για το τι ρούχα και άλλα απαραίτητα πρέπει να πάρει μαζί του, τι χαρτιά να ετοιμάσει και ποιες άλλες απαραίτητες ενέργειες πρέπει να κάνει. Εγκυκλοπαιδικά πάντως… όταν πρόκειται για ταξίδι - έκπληξη, συνήθως ο γαμπρός είναι αυτός που το οργανώνει!

Διαφορά Ώρας

Μάθετε από πριν την διαφορά ώρας που έχει η Ελλάδα με τον προορισμό σας και ενημερώστε τους δικούς σας! Δεν θέλετε να σας ενοχλούν σε «ακατάλληλες ώρες». Βέβαια το καλύτερο θα είναι να τους ζητήσετε να τους καλείτε μόνο εσείς όταν θέλετε… αλλά μάλλον λίγο δύσκολο αυτό για μια τυπική Ελληνική οικογένεια!

Γλώσσα

Αν δεν ξέρετε την γλώσσα που χρειάζεται, μην βασίζεστε μόνο στα καλά αγγλικά που ξέρετε… Προμηθευτείτε έναν Mini οδηγό με μικρές συνομιλίες καθημερινής ζωής! Σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμος σε κάποια στιγμή!!!

Τηλέφωνο

Τσεκάρετε (αν δεν γνωρίζετε ήδη) αν το κινητό σας έχει υπηρεσία Roaming. Αν όχι, φροντίστε να μάθετε για τον κωδικό κάθε χώρας για να μπορείτε να τηλεφωνείτε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Απαραίτητη Λίστα

Φτιάξτε με την ησυχία σας μια λίστα με τα πράγματα που θέλετε να πάρετε μαζί σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην ξεχάσετε σημαντικά πράγματα από το άγχος της τελευταίας στιγμής. Προσοχή!!! Όχι περιττά!!!

Δηλώστε το παντού

Αν κλείσετε μόνοι σας το ξενοδοχείο, ενημερώστε τους υπευθύνους ότι πρόκειται για το γαμήλιο ταξίδι σας! Έτσι μπορεί να δεχτείτε κάποιες ιδιαίτερες περιποιήσεις και παροχές! Στα εστιατόρια που θα φάτε… επίσης ενημερώστε τους… πολύ πιθανό να σας κεράσουν κάτι πολύ ιδιαίτερο!

Συνάλλαγμα

Ανταλλάξτε στην Ελλάδα κάποια από τα χρήματά σας, για να μην επιβαρυνθείτε με ακριβότερες συναλλαγές σε άλλη χώρα.

Γραφειοκρατία

Ξεκινήστε εγκαίρως και ετοιμάστε από νωρίς τα διαβατήρια σας και όλα τα απαραίτητα έγγραφα! Παίρνει αρκετό χρόνο να ετοιμαστούν και δεν πρέπει να το αφήσετε για τελευταία στιγμή!

Αποθανατίστε τις στιγμές

Φυσικά μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας φωτογραφική μηχανή και βιντεοκάμερα! Εϊναι σίγουρο ότι θα το μετανιώσετε!

 
Προσοχή!

Προσοχή στο νερό, στα ποτά και στα τρόφιμα μιας ξένης χώρας! Προτιμήστε συσκευασμένα και εμφιαλωμένα για να μην έχετε απρόοπτα.

Internet

Χρησιμοποιήστε το Internet για να μάθετε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε για τον προορισμό σας. Είναι ωραίο να ξέρετε από πριν τα δημοφιλέστερα μέρη, τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε, τα τοπικά προϊόντα κτλ.

 
Οι Δημοφιλέστεροι Προορισμοί
 
Εξωτερικό:
Σευχέλες
Μπανγκοκ
Ντουμπάί
Μπαλί
Μαλδίβες
Μαλαισία
Μαυρίκιος
Μεξικό
Παρίσι
Άγιος Δομίνικος
Κούβα
Sandals
Βενετία
Ισπανία
Μαγιόρκα
Ρώμη
Ρίο
Πουκέτ
Σρι Λάνκα
Άμστερνταμ
Κανάριοι Νήσοι
Σιγκαπούρη
Βουδαπέστη
Ινδίες
 
Ελλάδα:
  •     Σαντορίνη
  •     Κέρκυρα
  •     Κρήτη
  •     Μύκονος
  •     Ρόδος
  •     Χαλκιδική
  •     Μήλος
 

Άρθρα και ιδέες