Οργάνωση by Vivian

Συμβουλές & Tips

 1. Ζητείστε οπωσδήποτε δείγμα δουλειάς του φωτογράφου, και μην τον κλείνετε στην τύχη ή επειδή σας έστειλε κάποιος γνωστός σας. Το ίδιο ισχύει και για τον cameraman. Θυμηθείτε ότι αυτές οι στιγμές είναι μοναδικές και δεν υπάρχει περιθώριο λάθος επιλογής!
 2. Μην επιλέξετε με συναισθηματικά ή αλλά –μη αντικειμενικά - κριτήρια (πχ. κάποιος φίλος σας είναι ερασιτέχνης φωτογράφος και θέλει να σας κάνει δώρο την φωτογράφηση του γάμου σας). Το πιο πιθανό είναι να το μετανιώσετε (αλλά μάλλον αργά)!
 3. Εκτός απ΄ το να σας ικανοποιεί η δουλειά του κάθε επαγγελματία, πρέπει να λειτουργήσετε και λίγο με την διαίσθησή σας! Η καλή χημεία μεταξύ των δύο πλευρών είναι πάντα ένας σοβαρός λόγος για να βγει ένα μοναδικό αποτέλεσμα!
 4. Χαλαρώστε, παίξτε με τον φακό, μην είστε σφιγμένοι και ακούστε τις συμβουλές των επαγγελματιών που θα καλύψουν τον γάμο σας. Αυτοί γνωρίζουν με ποιον τρόπο θα βγει το καλύτερο αποτέλεσμα!
 5. Ξεκαθαρίστε από την αρχή τι ακριβώς θέλετε να καλύψει το συνεργείο και ποιες είναι οι απαιτήσεις σας (σε ώρες κάλυψης κυρίως). Αυτό θα σας βγάλει από πολλές δυσάρεστες καταστάσεις!
 6. Μην χαμογελάτε «στημένα»! Φαίνεται! Κοιτάξτε κάποιον που χαμογελάει ή σκεφτείτε κάτι χαρούμενο. Τότε το πρόσωπό σας θα λάμψει!
 7. Μην καμπουριάζετε και μην περπατάτε βιαστικά! Επιλέξτε στάσεις που ξέρετε ότι σας κολακεύουν!
 8. Μην διστάσετε να δείξετε την αγάπη και τον έρωτα σας. Αυτές θα είναι και οι πιο ζεστές φωτογραφίες! Κοιταχτείτε στα μάτια, μιλήστε με το σώμα, βγάλτε συναισθήματα, βγάλτε πάθος… Είναι ο γάμος σας!
 9. Επιλέξτε τον χώρο που θέλετε να φωτογραφηθείτε μετά την εκκλησία. Μπορεί να είναι studio, εξωτερικός χώρος ή ακόμη και το νέο σας σπίτι!
 10. Το γραπτό «συμφωνητικό» πολλές φορές σώζει την κατάσταση από παρεξηγήσεις και ασάφειες! Ζητήστε το!
 11. Τόσο το άλμπουμ όσο και η βιντεοσκόπηση του γάμου σας, μέσα από ειδική επεξεργασία μπορούν να έχουν και ένα διαφορετικό στυλ. Εσείς πρέπει λοιπόν να επιλέξετε αν θέλετε να είναι κλασικό στυλ, ρομαντικό, λιτό (minimal), μοντέρνο, κινηματογραφικό ή ακόμη και glamorous. Ειδικά για το dvd μπορεί να γίνει και σαν video clip. Συζητήστε το με τον φωτογράφο σας.
 12. Δώστε μεγάλη σημασία σε τρία πολύ βασικά πράγματα: στην σωστή επιλογή του νυφικού ανάλογα με το σώμα σας, στο σωστό επαγγελματικό μακιγιάζ και φυσικά στο κατάλληλο χτένισμα ανάλογα με το πρόσωπό σας! Αυτοί οι τρεις παράγοντες είναι ίσως και οι καθοριστικότεροι για ένα άψογο αποτέλεσμα.
 13. Αν και οι επαγγελματίες γνωρίζουν καλά τις «καλύτερες στάσεις», μπορείτε να δώσετε από πριν μια λίστα με τις φωτογραφίες και τα πλάνα που θέλετε σίγουρα να τραβηχτούν. Μπορείτε να κατεβάστε από την ενότητα Downloads το αντίστοιχο αρχείο, που ετοίμασε η Organosi για εσάς.
 14. Μοιράστε στους καλεσμένους σας, φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης και δημιουργήστε έτσι ένα εναλλακτικό άλμπουμ. Δείτε τον γάμο σας μέσα από τα δικά τους μάτια!
 15. Να είστε ο εαυτός σας!
 
 
Κατεβάστε εδώ, το αρχείο «Οδηγός Φωτογραφιών Γάμου».

Άρθρα και ιδέες