Οργάνωση by Vivian

Η Μπομπονιέρα

  •          Συμβολισμός Μπομπονιέρας & Αριθμός Κουφέτων

Οι Μπομπονιέρες αποτελούν το γλυκό ενθύμιο που θα πάρουν όλοι οι καλεσμένοι από τον γάμο. Με την μπομπονιέρα, το ζευγάρι δείχνει στους καλεσμένους την εκτίμηση και τις ευχαριστίες του, που τίμησαν με την παρουσία τους την μεγάλη και ιερή αυτή στιγμή την συνένωσης του νέου ζευγαριού ενώπιον του Θεού.

Παλαιότερα στους γάμους, για μπομπονιέρα προσέφεραν ένα γλύκισμα με μέλι, αμύγδαλα και άλλους ξηρούς καρπούς που συμβόλιζαν την ευτυχία και την γονιμότητα που θα είχε το ζευγάρι στην νέα του ζωή. Σήμερα βέβαια, το γλύκισμα αυτό έχει αντικατασταθεί με τα κουφέτα. Τα σημερινά κουφέτα, είναι φτιαγμένα από αμύγδαλο και καλυμμένα με στρώσεις ζάχαρης. Έτσι βγάζουν μια γλυκόπικρη γεύση που συμβολίζει τις χαρές και τις πίκρες του γάμου. Επίσης το αμύγδαλο συμβολίζει τους γερούς απογόνους που θα αποκτήσει το νεόνυμφο ζευγάρι. Σε κάποιες περιοχές βέβαια, όπως στην Κύπρο, αντί για κουφέτα, προσφέρουν «το λουκούμι» το οποίο είναι φτιαγμένο από μέλι και αμύγδαλα.

Παραδοσιακά, η μπομπονιέρα περιέχει 5 κουφέτα, τα οποία συμβολίζουν: υγεία, χαρά, μακροζωία, γονιμότητα και ευημερία. Σήμερα όμως, ο αριθμός των κουφέτων που θα περιέχει η μπομπονιέρα, είναι καθαρά επιλογή του ζευγαριού. Το μόνο που πρέπει να ισχύει είναι ο αριθμός των κουφέτων να είναι πάντα μονός (7, 9, 11, 13 κτλ). Ο μονός αριθμός, συμβολίζει την ένωση των δύο ανθρώπων που θα γίνουν πλέον «ένα», μιας και οι μονοί αριθμοί δεν διαιρούνται με το δύο. Επίσης, ο μονός αριθμός συμβολίζει και Την Αγία Τριάδα.

  •              Επιλογή Μπομπονιέρας

Το γλυκό ενθύμιο που κρατούν όλοι στα χέρια τους όταν τελειώσει ο Γάμος σας! Σίγουρα λοιπόν θέλετε να είναι μια επιλογή που θα σας εκφράζει και θα σας αντιπροσωπεύει. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε μπομπονιέρες και είναι σίγουρο ότι θα βρείτε την ιδανική για το δικό σας γάμο! Μπορούμε ακόμη να την σχεδιάσουμε και να την δημιουργήσουμε μαζί, εκ του μηδενός, έτσι ώστε να μην είναι «περίπου σαν αυτή που φαντάζεστε» αλλά «ακριβώς σαν αυτή που έχετε ονειρευτεί»!

Τα κριτήρια με τα οποία κάθε ζευγάρι επιλέγει την κατάλληλη για αυτό μπομπονιέρα ποικίλουν. Οι βασικότεροι όμως παράγοντες είναι η αισθητική έτσι ώστε να ανταποκρίνεται η μπομπονιέρα στο στυλ και στην προσωπικότητα του ζευγαριού, η αρμονία με τα υπόλοιπα στοιχεία του γάμου και φυσικά η τιμή (πάντα σε συνάρτηση με την ποσότητα).

Και αυτοί οι παράγοντες είναι το ίδιο σημαντικοί και για εμάς στην Organosi. Πάνω απ΄ όλα, θέλουμε να επιλέγετε την μπομπονιέρα που θα σας εκφράζει, που θα δένει αρμονικά με τον υπόλοιπο γάμο και φυσικά να είναι μέσα στην τιμή που έχετε προϋπολογίσει. Αυτό που μας εκφράζει απόλυτα είναι η ανεξάντλητη φαντασία και η μεγάλη ευελιξία! Αυτό σημαίνει ότι μέσα από μια ποικιλία δειγμάτων, υλικών και διακοσμητικών, μπορούμε μαζί να συνθέσουμε την δική σας μοναδική και ξεχωριστή μπομπονιέρα!

Δείτε κάποιες από τις μπομπονιέρες που σας προτείνουμε.

Άρθρα και ιδέες