Οργάνωση by Vivian

Ειδικές Κάρτες

  •          Κάρτες «Savethedate» (φυλάξτε την ημερομηνία)

Ξενόφερτη ιδέα αλλά σίγουρα έξυπνη και πρακτική! Πρόκειται για καρτούλες που στην ουσία γνωστοποιούν την ημερομηνία του γάμου σας, πριν στείλετε το επίσημο προσκλητήριο, έτσι ώστε οι καλεσμένοι σας να «δεσμεύσουν» την ημερομηνία από πολύ νωρίς. Είναι ιδιαίτερα πρακτικό για τους πολυάσχολους καλεσμένους σας και ίσως απαραίτητη ενέργεια όταν ο γάμος σας πρόκειται να γίνει σε περιόδους «αιχμής», μετά τα Χριστούγεννα, μετά το Πάσχα, μετά τον Δεκαπενταύγουστο κτλ. Η κάρτα «Save the Date», έχει γενικότερα πιο απλό στυλ, δεν είναι ιδιαίτερα στολισμένη με κορδέλες, χάντρες κτλ, αλλά σίγουρα εκφράζει το προσωπικό σας στυλ.

  •          Κάρτες Δεξίωσης

Αυτές οι κάρτες είναι ευρέως διαδεδομένες και συνοδεύουν στις περισσότερες περιπτώσεις τα προσκλητήρια γάμου. Πρόκειται για μικρές καρτούλες με ίδιο χρώμα, στυλ και concept, που προσκαλούν στην δεξίωση του γάμου. Αυτές οι κάρτες είναι απαραίτητες σε δύο περιπτώσεις: όταν δεν θέλουμε να τους προσκαλέσουμε όλους στην δεξίωση ή όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο προσκλητήριο για να γράψουμε τις πληροφορίες που αφορούν την δεξίωση. Στις κάρτες αυτές αναγράφουμε το όνομα του χώρου δεξίωσης, την ώρα προσέλευσης, την ακριβή διεύθυνση και μάλιστα αν κρίνεται απαραίτητο, και έναν μικρό χάρτη. Επίσης, ζητάμε από τους παραλήπτες να επιβεβαιώσουν την προσέλευσή τους δίνοντας ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με την ένδειξη Π.Α. που σημαίνει «Παρακαλώ Απαντήστε».

  •          Κάρτες Ευχαριστήριες

Οι ευχαριστήριες κάρτες δείχνουν την ευγένεια σας και πάνω απ΄όλα την εκτίμησή σας στα πρόσωπα των καλεσμένων σας. Τον τελευταίο καιρό, οι κάρτες αυτές γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς. Πρόκειται για μια χειρονομία που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε και να προκαλέσετε πολλά θετικά σχόλια. Για να κάνετε την διαδικασία πιο εύκολη, μπορείτε σε πρώτη φάση, να καταγράψετε τα ονόματα των καλεσμένων σας και τα δώρα ή τα χρηματικά ποσά που σας έχουν προσφέρει. Έτσι, μετά τον γάμο θα μπορείτε εύκολα και γρήγορα, ανατρέχοντας στις σημειώσεις σας να συντάξετε τις ευχαριστήριες κάρτες. Στις καρτούλες αυτές, συνήθως ευχαριστείτε τον καλεσμένο για την παρουσία του στον γάμο σας, κάνετε μια αναφορά στο δώρο και στις εντυπώσεις σας και κλείνετε με ένα χαιρετισμό και την υπογραφή σας. Αν το δώρο είναι χρηματικό, δεν αναφέρετε βέβαια το ποσό. Τις κάρτες αυτές πρέπει να τις στείλετε το αργότερο τρεις μήνες μετά τον γάμο. Είναι σίγουρα μια λεπτομέρεια κάπως κουραστική αλλά είναι και η λεπτομέρεια που θα κάνει την διαφορά και σίγουρα θα σας θυμούνται όλοι!

 

Άρθρα και ιδέες