Οργάνωση by Vivian

Ιδέες & Συμβουλές

  •             Πρωτότυπες Ιδέες για την Τελετή

1.     Μουσική Υπόκρουση

Καθ΄ όλη την διάρκεια, της προσέλευσης των καλεσμένων μέχρι και την είσοδο της νύφης στην εκκλησία ή και κατά την διάρκεια των χαιρετισμών, μοναδικά μουσικά σχήματα, μπορούν να δώσουν μια ρομαντική νότα στο γάμο σας, με μια νοσταλγική και διακριτική μουσική υπόκρουση. Βέβαια, επιβάλλεται η διακριτική τους παρουσία στον ιερό χώρο (δεν χρησιμοποιούνται ηχεία, κονσόλες, εγκαταστάσεις ήχου κτλ) και πάντα στο προαύλιο του ναού. Το ύφος αυτών των σχημάτων, ανάλογα με το στυλ του γάμου σας μπορεί να είναι: παραδοσιακό (λαούτο, βιολί ή ακόμη και γκάιντες) ή κλασικό/ tzaz (σαξόφωνο, άρπα, βιολί).

2.      Χορωδία

Μπορείτε επίσης να δώσετε μια επίσης πολύ ατμοσφαιρική νότα, ακόμη και κατά την διάρκεια της γαμήλιας τελετής, με την ύπαρξη μιας μικρής χορωδίας μέσα στον ναό, όπου θα συνοδεύει τον ιερέα σε ρόλο ψάλτη. Κάτι τέτοιο σίγουρα θα μετέτρεπε τον γάμο σας σε μια απόλυτα αισθαντική τελετή.

3.      Παρανυφάκια εν δράση!

Οι μικροί συνοδοί σας (αγοράκια και κοριτσάκια), μπορούν να φανούν πραγματικά πολύ χρήσιμοι κατά την είσοδό σας στην εκκλησία! Σκεφτείτε πόσο όμορφη εικόνα θα ήταν, να προχωρούσαν μπροστά σας, μικρά χαριτωμένα ζευγαράκια, πιασμένα χεράκι χεράκι τα οποία θα έραιναν τον διάβα σας με ροδοπέταλα και ρύζι!

4.      Λευκά Περιστέρια:

Μοναδικό και πολύ ρομαντικό… Είναι κάτι που σίγουρα δεν το βλέπει κάποιος πολύ συχνά! Ελευθερώστε τα…

5.      Ειδικές Περιστάσεις

…όπου δίνεται ένα συγκεκριμένο στυλ στον γάμο λόγω του επαγγέλματος κάποιου από τους δύο μελλόνυμφους ή και των δύο. Τέτοιες περιπτώσεις, είναι οι στρατιωτικοί γάμοι, οι γάμοι αστυνομικών, ναυτικών, αεροπόρων κτλ. Συνήθως κατά την είσοδο της νύφης, σχηματίζονται δύο αντικριστές γραμμές με συναδέλφους όπου με κάποιο τρόπο υποδέχονται την νύφη (πχ. αψίδα με σπαθιά). Ακόμη όμως και σε άλλα επαγγέλματα (ή και απλά χόμπυ), μπορεί να δοθεί μια ξεχωριστή ταυτότητα και πινελιά στον γάμο αν το θέλει το ζευγάρι!

6.      Ειδικά Εφέ:

Αν πάλι αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να εντυπωσιάσετε κατά την είσοδο και έξοδό σας από τον ναό, μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις πολλές προτάσεις που υπάρχουν σε ειδικά εφέ:

 
  •          Πυροτεχνήματα εξωτερικού Χώρου (εναέρια): γεμίζει ο ουρανός με λάμψη και χρώματα! Υπάρχει τεράστια ποικιλία σε σχέδια και στυλ. Μπορούν να γίνουν πολλοί εντυπωσιακοί συνδυασμοί.
  •          Βεγγαλικά Κήπου: είναι αυτά που ανάβουν στο πέρασμά σας και γεμίζουν τον χώρο με χρυσαφένια εντυπωσιακά σιντριβάνια! Μπορούν να μπουν παντού, ακόμη και σε εσωτερικό χώρο, πισίνες κτλ.

·         Κομφετί / Κανονάκια: Εκτοξεύονται στον αέρα, χιλιάδες αστραφτερά (ή λευκά) κομφετί και ροδοπέταλα, κάνοντας έτσι την είσοδο σας πραγματικά μοναδική. 

  •          Επιγραφές: Πρωτότυπες επιγραφές με βεγγαλικά… Σε κάποια στιγμή που εσείς θα επιλέξετε, πυροδοτείται η επιγραφή και «σκάει» το μήνυμα που θέλετε. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι τα αρχικά σας, μια καρδιά , μια ευχή, η ημερομηνία του γάμου, τα ονόματά σας κτλ.
  •          Μπαλόνια: Ελευθερώστε εκατοντάδες μπαλόνια στον ουρανό και γεμίστε με χαμόγελα τους καλεσμένους σας! Για ακόμη πιο ρομαντική διάθεση, επιλέξτε μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς!
 
  •              Συμβουλές & Tips σχετικά με την Τελετή

1.           Κρατήστε ένα αρμονικό conceptσε όλα όσα αφορούν την τελετή. Χρώματα, λουλούδια και στοιχεία πρέπει να είναι ομοιόμορφα. Έτσι μόνο θα έχει ο γάμος ταυτότητα, προσωπικότητα και στυλ!

2.           Επιλέξτε τον στολισμό της εκκλησίας, ανάλογα με το μέγεθος και την τοποθεσία (πχ. αν είναι μεγάλος ναός ή μικρό ξωκλήσι, αν είναι σε βουνό ή σε κάποιο νησί κτλ)

3.          Μην ξεχνάτε πως η εκκλησία είναι ένας χώρος ιερός και δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα οι υπερβολές.

4.          Δώστε μεγάλη σημασία στη νυφική ανθοδέσμη!

5.          Ζητείστε από τον φωτογράφο σας να δώσει ιδιαίτερη σημασία στο στολισμό και στα στοιχεία της τελετής. Είναι κάτι που ίσως να μην προλάβετε να δείτε (από την αγωνία της στιγμής…), αλλά θα θέλετε πάντα να θυμάστε!

6.          Πριν αποφασίσετε και κλείσετε οτιδήποτε, πρέπει να ενημερωθείτε για τους κανονισμούς και τις τυχόν απαγορεύσεις που ισχύουν σε κάθε ναό.

7.          Μην ξεχνάτε… πώς η διαδικασία της τελετής είναι η πιο σημαντική και ιερή στιγμή. Αφοσιωθείτε εκεί και κρατήστε για πάντα μέσα σας αυτές τις στιγμές.

Άρθρα και ιδέες