Οργάνωση by Vivian

Ρύζι & Κουφέτα

  •          Ρύζι

Το ρύζι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του γάμου. Συμβολίζει την αφθονία και την γονιμότητα, υπόσχεται τύχη και ευτυχία και κάνει τον γάμο «να ριζώσει». Έθιμο πολύ παλαιό (από την αρχαιότητα ακόμη), που μέχρι και στις μέρες μας έχει ιδιαίτερη σημασία. Μάλιστα συνηθίζεται το ρύζι, να συνοδεύουν τα ροδοπέταλα, επίσης σύμβολα γονιμότητας μιας και προέρχονται από τα άνθη. Το ρύζι σαν έθιμο, έχει μείνει αναλίωτο μέσα στον χρόνο. Αυτό που αλλάζει και εκφράζει την κάθε εποχή και την κάθε γενιά είναι ο τρόπος που θα προσφερθεί στους παρευρισκόμενους φίλους και συγγενείς.

Παραδοσιακά το ρύζι μπαίνει σε στολισμένα καλαθάκια, τα οποία κρατούν τα παρανυφάκια και τα μοιράζουν λίγο πριν τον χορό του Ησαϊα, σε όλο τον κόσμο. Κάποιες άλλες προτάσεις είναι το ρύζι να μπαίνει μέσα σε τούλι και να τυλίγεται με κορδέλα, μέσα σε μικρά πουγγάκια από οργάντζα, λινάτσα και άλλα υφάσματα ή ακόμη να τυλίγεται με διάφορα χαρτιά, ζελατίνες και κορδέλες. Πιο μοντέρνες προτάσεις, είναι να προσφέρουμε το ρύζι μέσα σε ρομαντικά χωνάκια (από χαρτόνι, από plexi glass, από ειδικά perle χαρτιά, γκοφρέ κτλ) ή ακόμη και μέσα σε κουτάκια! Επίσης, τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει την εμφάνισή του και το χρωματιστό ρύζι. Σε κάποιες πάλι περιπτώσεις, εκτός από ρύζι και ροδοπέταλα, τοποθετούμε μέσα ιριδίζουσες παγέτες, χαντρούλες κτλ.

Όποιο κι αν είναι το στυλ σας, μαζί θα βρούμε αυτό που σας ταιριάζει, είτε μέσα από τις παραπάνω προτάσεις είτε δημιουργώντας από την αρχή κάτι μοναδικό, φτιαγμένο μόνο για τον δικό σας γάμο.

 

 

  •          Κουφέτα

Τα κουφέτα, με την σημερινή τους μορφή, πρωτοεμφανίστηκαν στην Γαλλία τον 13ο αιώνα, έχουν όμως τις ρίζες τους στην Αρχαία Ελλάδα μιας και τότε έτριβαν αμύγδαλο και το ανακάτευαν με μέλι. Τα σημερινά κουφέτα, είναι φτιαγμένα από αμύγδαλο και καλυμμένα με στρώσεις ζάχαρης. Έτσι βγάζουν μια γλυκόπικρη γεύση που συμβολίζει τις χαρές και τις πίκρες του γάμου. Επίσης το αμύγδαλο συμβολίζει τους απογόνους που θα αποκτήσει το νεόνυμφο ζευγάρι. Σε κάποιες περιοχές βέβαια, όπως στην Κύπρο, αντί για κουφέτα, προσφέρουν «το λουκούμι» το οποίο είναι φτιαγμένο από μέλι και αμύγδαλα.

Σήμερα στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε κουφέτα, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύσεις! Υπάρχουν κουφέτα χρωματιστά, κουφέτα περλέ, χρυσά, κουφέτα με γεύση σοκολάτα, με γεύση καρύδα και όλα αυτά σε διάφορα σχήματα και μεγέθη (πλακέ, μικρά, μεγάλα κτλ). Αυτό που διαφέρει είναι η τιμή τους (ανά κιλό). Στην Organosi, μέσα από ένα ραντεβού, μπορούμε να σας ενημερώσουμε και να σας δειγματίσουμε όλα τα κουφέτα που υπάρχουν στην αγορά! Από εκεί και πέρα, αφήνουμε την επιλογή σε εσάς!

Άρθρα και ιδέες