Οργάνωση by Vivian

Βέρες

Ο κύκλος της βέρας είναι το σύμβολο της τέλειας και αδιάσπαστης ένωσης του ζευγαριού. Είναι σύμβολο προσφοράς του ενός προς τον άλλο, σύμβολο παντοτινής αγάπης και αιώνιας πίστης. Η τοποθέτηση του δαχτυλιδιού στο δάχτυλο των νεόνυμφων σημαίνει ότι ο ένας παραδίδει τον εαυτό του στον άλλο. Σύμφωνα με την παράδοση, στο εσωτερικό του δαχτυλιδιού είναι σκαλισμένα τα ονόματα του ζευγαριού ή τα αρχικά τους, η ημερομηνία του γάμου ή ακόμα και ένα μήνυμα αγάπης.

Στις βέρες, συνήθως δίνεται και η μεγαλύτερη σημασία, μιας και είναι το μοναδικό σύμβολο του γάμου που το ζευγάρι θα φοράει για πάντα. Στην αγορά υπάρχουν εκατοντάδες σχέδια. Μια βέρα μπορεί να είναι φτιαγμένη από χρυσό, από λευκόχρυσο (πλατίνα) ή και από τα δύο. Επίσης μπορεί να είναι ματ, γυαλιστερή ή και τα δύο. Τέλος, οι περισσότερες επιλογές υπάρχουν στις πολύτιμες πέτρες που μπορεί να έχει επάνω η βέρα και στα πολλά σχέδια. Όσον αφορά τους πολύτιμους λίθους μια διαχρονική επιλογή είναι το διαμάντι. Επίσης μπορείτε να βρείτε βέρες με ρουμπίνια, ζαφείρια, σμαράγδια, αμέθυστο ή τοπάζι. Κάθε λίθος έχει την δική του μοναδική ομορφιά και τον δικό του «συμβολισμό». Όταν όμως επιλέγετε πολύτιμες πέτρες, να έχετε πάντα στο μυαλό σας τα 4 βασικά χαρακτηριστικά: το μέγεθος, την καθαρότητα (ή φωτεινότητα), το χρώμα και την κοπή.

Το σημαντικότερο όλων όμως, είναι οι βέρες σας να σας εκφράζουν και να σας αντιπροσωπεύουν. Θα τις φοράτε μια ζωή και πρέπει να τις νιώθετε ως αναπόσπαστο κομμάτι σας!

Άρθρα και ιδέες