Οργάνωση by Vivian

Νυφικό Μπουκέτο

Η νυφική ανθοδέσμη, πιστεύεται ότι συμβολίζει το «φυλαχτό» του ζευγαριού από τα κακά πνεύματα και τις δεισιδαιμονίες. Αυτό έχει προκύψει από την αρχαιότητα ακόμη όπου οι νύφες κρατούσαν ένα ματσάκι από βότανα για να «διώξουν το κακό». Επίσης τα άνθη συμβολίζουν την νεότητα και την γονιμότητα μιας και από τα άνθη βγαίνει ο καρπός. Ειδικότερα για τα τριαντάφυλλα μάλιστα, πιστεύεται ότι συμβολίζουν την ομορφιά και την χαρά λόγω του ότι είναι πολύ όμορφα αλλά και τα αγκάθια τους δείχνουν ότι δεν υπάρχει ζωή χωρίς πίκρες και δυσκολίες.

Οι σύγχρονες νύφες όμως, μπορούν να επιλέξουν την νυφική τους ανθοδέσμη μέσα από μια τεράστια γκάμα λουλουδιών και συνδυασμών. Κάποιοι παράγοντες που επηρεάζουν το στυλ που θα έχει η ανθοδέσμη είναι ο σωματότυπος της νύφης, το στυλ του νυφικού, τα χρώματα και το στυλ του γάμου, η ημερομηνία του γάμου. Τέλος, να σημειώσουμε ότι υπάρχει και η 2η ανθοδέσμη που παραδοσιακά την πετάει η νύφη σε ελεύθερες κοπέλες, όπου σύμφωνα με το έθιμο, όποια την πιάσει θα είναι και η επόμενη που θα παντρευτεί.

Στην Organosi, μπορούμε να σας προτείνουμε την ανθοδέσμη που θα ανταποκρίνεται σε αυτό που ονειρεύεστε και πάνω απ΄ όλα σε αυτό που θα σας εκφράζει και θα σας ταιριάζει. Άλλωστε η νυφική ανθοδέσμη, είναι και η μοναδική λεπτομέρεια στην οποία μας επιτρέπεται να λειτουργήσουμε πιο αυτόνομα μιας και είναι κάτι ξεχωριστό που οι περισσότερες νύφες την κρατάνε ενθύμιο (για παράδειγμα, μπορούμε να βάλουμε άλλα λουλούδια από αυτά του στολισμού της εκκλησίας).

Τα κύρια σημεία, τα οποία πρέπει να αποφασίσει η νύφη σχετικά με την ανθοδέσμη της είναι:

  1. Το στυλ της ανθοδέσμης: υπάρχουν διάφορα είδη εκ των οποίων τα πιο διαδεδομένα είναι: το μπουκέτο, η ανθοδέσμη «αγκαλιάς», ο καταρράκτης, το τσαντάκι, το στεφανάκι κά. Το μπουκέτο είναι η πιο δημοφιλής επιλογή ενώ η επόμενη είναι η ανθοδέσμη αγκαλιάς. Το τσαντάκι και το στεφανάκι όπως και κάποιες άλλες πιο ειδικές κατασκευές είναι η τελευταία τάση της γαμήλιας μόδας και απευθύνονται σε νύφες πιο τολμηρές! Η ανθοδέσμη – καταρράκτης, είναι μάλλον μια πιο κλασσική επιλογή και θυμίζει νοσταλγικές εποχές.
  2. Τα λουλούδια της ανθοδέσμης: πραγματικά οι νύφες δεν ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν! Τα λουλούδια έχουν βέβαια και την εποχικότητά τους, αλλά κάθε νύφη μπορεί να βρει όλα τα λουλούδια, όλο τον χρόνο! Το μόνο που θα διαφοροποιηθεί είναι η τιμή, αν τα λουλούδια που διάλεξε δεν είναι της εποχής. Επίσης και σε χρώματα… δεν υπάρχουν όρια! Ακόμη και αν το συγκεκριμένο λουλούδι που επέλεξαν, δεν βγαίνει στο χρώμα που ονειρεύτηκαν, οι επαγγελματίες ανθοδέτες μπορούν να το δημιουργήσουν! Από τα πιο δημοφιλή λουλούδια για γαμήλιο μπουκέτο, είναι τα τριαντάφυλλα, οι ορτανσίες, οι κάλες, οι ορχιδέες, οι παιόνιες, τα ανθούρια, οι τουλίπες και άλλα πολλά. Εξίσου σημαντική όμως λεπτομέρεια είναι και η γαρνιτούρα που θα ολοκληρώσει την ανθοδέσμη. Τέτοια για παράδειγμα είναι η γυψοφίλη, το grass, φύλλα πράσινα σε διάφορα είδη, snowball κά.
  3. Τα αξεσουάρ & extraδιακοσμητικά της ανθοδέσμης: είναι η λεπτομέρεια που θα αναδείξει την ανθοδέσμη, θα της δώσει ταυτότητα και στυλ. Τα extra διακοσμητικά υλικά που στολίζουν τις ανθοδέσμες μπορούν να μπουν είτε επάνω και ανάμεσα στα άνθη, είτε στο «δέσιμο» της ανθοδέσμης. Κι εδώ υπάρχει μια τεράστια ποικιλία, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να συμβαδίζουν με την εποχή του γάμου (πχ. δεν μπορούμε να βάλουμε αστερίες σε χειμωνιάτικο γάμο). Παρ΄ όλα αυτά όμως, υπάρχουν και διακοσμητικά που ταιριάζουν με όλες τις εποχές και όλες τις ανθοδέσμες. Τέτοια είναι: οι κορδέλες όλων των ειδών (σατέν, οργάντζα, βελούδινη, μετάξι, δερμάτινη, καστόρινη κά), χάντρες, πολύτιμες πέτρες, κρυσταλλάκια, πέρλες, διάφορες glitter σκόνες σε όλα τα χρώματα, δίχτυα, κορδόνια, συρτάκια, αλυσίδες, καρδούλες, αστεράκια και πολλά άλλα. Υπάρχουν βέβαια και αξεσουάρ πιο «εποχιακά» όπως είναι οι αστερίες, τα κογχύλια, οι πεταλούδες, τα πούπουλα, οι φουντίτσες από γούνα, τα χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ κά. Επίσης, μπορεί μια ανθοδέσμη να περιέχει μικρά φρούτα ή καρπούς. Οι νύφες πραγματικά έχουν πολλές επιλογές, αλλά ένας επαγγελματίας ανθοδέτης μπορεί να βρει πάντα αυτό που ταιριάζει και εκφράζει κάθε κοπέλα…

Άρθρα και ιδέες