Οργάνωση by Vivian

Τα απαραίτητα

Τα Παπούτσια:
  •          Δεν εί­ναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η κομψότητα στην εμφά­νιση εξαρτάται κυρίως από τα παπούτσια! Φροντίστε λοι­πόν να κάνετε τη σωστή επιλογή δίνοντας σημασία στο χρώμα, το σχέδιο και την ποιότητα των παπουτσιών. Οι πε­ρισσότεροι γαμπροί προτιμούν μαύρα επίσημα παπούτσια, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι, ιδίως σε γάμους που γίνονται το καλοκαίρι, που προτιμούν πιο ανοιχτόχρωμα, ανάλογα πά­ντα με το χρώμα του κοστουμιού. Μην παραλείψετε να τα φορέσετε λίγες ώρες πριν το γάμο, για να σιγουρευτείτε ότι είναι άνετα.
  •          Δώστε μεγάλη προσοχή στα πα­πούτσια. Προτιμήστε τα δερμάτινα, αγγλικού στυλ σε μαύρο χρώμα. Αποφύγετε τα κορδόνια και τις αγκράφες.Βασική προϋπόθεση να είναι άνετα, γιατί θα ακολουθήσουν πολλές ώρες ορθοστασίας. Μπο­ρείτε να τα φορέσετε λίγες μέρες νωρίτερα μέσα στο σπίτι, ώστε να το συνηθίσετε, να μαλακώσουν και να μην έχετε πρόβλημα την ημέρα του γάμου σας.
  •          Οι κάλτσες θα πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα με το κοστούμι και σε καμία περί­πτωση να μην είναι κοντές.
 
Αξεσουάρ:
 

·         Αφού επιλέξετε το πουκάμισο, σειρά έχει η γραβάτα ή το παπιγιόν. Οι επιλογές που σας προσφέρονται είναι πολλές τόσο σε χρώματα όσο και σε σχέδια, αρκεί να καταλήξετε σε κάτι ταιριαστό με το υπόλοιπο σύνολο.

  •          Σημαντικός παράγοντας σε κάθε επιτυχημένη εμφάνιση είναι η αίσθηση της οπτικής ισορροπίας που δίνει η χρήση των επι­μέρους αξεσουάρ της αμφίεσης σας, ιδιαίτερα εάν ο σωματότυπός σας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα εάν ο λαιμός σας είναι ογκώδης ή αν έχετε ένα μεγάλο πρό­σωπο, τότε η χρήση μιας λεπτής γραβάτας θα δείξει ακόμα πιο έντονο αυτό το χαρακτηριστικό σας. Αντίθετα, μια φαρδιά γρα­βάτα σε σκούρο χρώμα θα εξισορροπήσει τα μεγέθη.
  •          Προσοχή στα αξεσουάρ!: Όσο εύκολα μπορεί ένα αξεσουάρ να αναδείξει ένα ρούχο, άλλο τόσο μπορεί και να του αφαιρέσει κάθε γοητευτικό στοιχείο του.
  •          Μπορεί να έχετε συνδέσει το ζωνάρι με σμόκιν, η αλήθεια εί­ναι όμως πως αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή αξεσουάρ για το γαμπριάτικο κοστούμι, γιατί τονίζει τη μέση και χαρίζει πι­νελιά κομψότητας και φινέτσας στην όλη γαμπριάτικη αμφίε­ση. Για να εντυπωσιάσετε, διαλέξτε ένα ζωνάρι διαφορετικού χρώματος από το υπόλοιπο σύνολο ή για κάτι πιο αυστηρό και επίσημο, μεταξωτό ζωνάρι σε σκούρους χρωματισμούς.
  •          Οι κάλτσες το γιλέκο και τα μανικετό­κουμπα  είναι οι τελευταίες λεπτομέρειες που θα πρέπει να τους δώσετε την προσοχή σας, αφού με το δικό τους τρόπο θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα! Το γιλέκο: Θα πρέπει να κουμπώνει άνετα, να μην είναι στενό στη μέση και στο στήθος ενώ τα κουμπιά του πρέπει να βρίσκονται σε ευθεία με το μπροστινό τμήμα του σακακιού.
 

Άρθρα και ιδέες